2007: egy év a divat világában

2008.01.08. 15:27 | berian | komment

Visszatekintés az elmúlt év legfontosabb eseményeire a divat terén.

Az utóbbi évek tradícióját követve 2007-ben is főként a sztárok viselete irányította a mindennapi trendeket. Az év során Sarah Jessica Parker, Madonna, Scarlett Johansson, Sienna Miller, Penelope Cruz illetve Ashley és Mary-Kate Olsen is saját kollekciót dobtak piacra, először próbálkozva divattervezéssel.
Több befutott, legendás divattervező ült kerek évfordulót: Christian Dior 60 sikeres évet tudhat maga mögött, Ralph Lauren 40 éve tervez a nagyközönségnek, Calvin Klein már 25 éve alkot fehérneműket; Jean Paul Gaultier pedig éppen 20 éve tört be a divat világába.

Magyarországon megjelent a táskák és kiegészítők terén erős Cortefiel; a póló és farmer összeállítást újrateremtő Bershka; a Puma-Evisu, egy különleges, férfi-női farmernadrág márka; a cipőtől az ékszerekig komplett stílusvilágokat megvalósító Pimkie; a divatot megelőzni próbáló Stradivarius; a bohém, tornacipőt és esőkabátot egyaránt kínáló Pull and Bear - a lista még sokáig folytatódhatna.
Bár egész évben találkozhattunk itthon újdonságnak számító márkákkal és trendekkel, a legtöbb új márkabolt és ruhaüzlet az Aréna Pláza felavatásának köszönhetően nyílt meg.

A fehérnemű piacot 2007-ben végig kitartóan uralták a Victoria's Secret kollekciói. Karl Lagerfeld szinte minden hónapban botrányt okozott, és a bio-anyagokból készült ruhák népszerűsége is egyre csak növekedett.
Az év melegebb felében az aktuális trend szerinti dzseki, harisnya, szoknya, hátizsák, nyakkendő vagy sportruházat terén kaptunk újabb és újabb, szokatlan kollekciókat, míg a hidegebb hetekben a kabát, sapka, kesztyű, csizma, kézitáska divatja változott szinte egyik napról a másikra

Persze nem kizárólag sikerekről hallottunk 2007-ben. Elhunyt többek közt a legendás amerikai divattervező Liz Claiborne; az olasz divatdiktátor Gianfranco Ferre; a Chanel művészeti vezetője Jacques Helleu; Valentino pedig hivatalosan visszavonult.
A kevésbé vidám események és bukások ellenére 2008 elejét a legtöbb márka, tervező és üzletlánc már kidolgozott tervekkel várta, így új kollekciók, trendek és bemutatók idén is garantáltan várnak a divatőrültekre.

Címkék: divat ruha ékszer cipő harisnya
süti beállítások módosítása